Bladkorf

In het najaar zorgen de afgevallen bladeren voor wat overlast. De bladeren verstoppen de rioolkolken en zorgen voor slip- en uitglijdgevaar. Gelukkig hebben de buurtbewoners de gewoonte om de bladeren die op het voetpad of de wegberm vallen zelf op te ruimen. Eigenlijk staat dit ook zo beschreven in een politiereglement.

Bladkorven van oktober tot december

Om de buurtbewoners te helpen, plaatst het gemeentebestuur van begin oktober tot eind december bladkorven in de straten met bomen die behoren tot het openbaar domein. De bladkorven zijn duidelijk te herkennen. Het zijn grote zeshoekige bakken, gemaakt van een stevige draad, aangeduid met een duidelijk bordje. De groendienst heeft in elk seizoen de handen meer dan vol, maar dankzij de samenwerking met de buurtbewoners blijven de voetpaden en wegbermen grotendeels vrij van bladeren. De bladkorf houdt de bladeren bij elkaar tot wanneer de groendienst langskomt.

Enkel bladeren van bomen op het openbaar domein

Deze bladkorven zijn uiteraard enkel bedoeld voor afgevallen bladeren, geen takken, van bomen op het openbaar domein. Huishoudelijk afval of groenafval uit je eigen tuin hoort hier niet in thuis. Met je eigen groenafval kan je immers terecht in het recyclagepark

Bladkorf aanvragen

Wens je ook graag een bladkorf in jouw straat? Neem dan contact op met het onthaal. Zij helpen jou graag verder.

Openingsuren en contact

Nu open
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak