Word animator op het speelplein

  • 3 september 2019

Word je 16 jaar in 2020 of ben je al ouder? Heb je zin om in de paas- en zomervakantie kampen te bouwen, op fantasietocht te gaan en waterspelletjes te spelen met een bende uitgelaten kinderen en animatoren? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Maar eerst volg je de cursus animator in het jeugdwerk.

Cursus "animator in het jeugdwerk"

Speelplein Tureluur geeft al jaren de voorkeur aan animatorcursussen van de VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk). Deze landelijke speelpleinorganisatie organiseert meerdere cursussen per jaar, maar tijdens de krokusvakantie (24 tot en met 29 februari in Geraardsbergen) legt de jeugddienst een bus in voor de deelnemers uit Destelbergen. 

Tijdens de cursus kom je alles te weten over de leefwereld van kinderen, leer je activiteiten op een originele manier inkleden en uitleggen en sta je stil bij je rol als animator binnen een voltallig animatorenteam. Dit is maar een kleine greep uit het volledige programma. De cursus “animator in het jeugdwerk” is één en al speelplezier: knutselen, bouwen, bewegen, avontuur, spelletjes, fantasie en meer van dat.

Stage

Na het volgen van de cursus loop je een stage van 60 uur (twee weken). Deze stage kan je ofwel in onze speelpleinwerking Tureluur volgen of in een andere jeugdbeweging. Na een geslaagde stage ontvang je het attest “animator in het jeugdwerk”.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 210, maar na de cursus kan je daarvan tot € 50 via subsidies recupereren. Als inwoner van Destelbergen krijg je immers € 25 terug. Als je actief bent in een gemeentelijke jeugdbeweging of stage loopt binnen onze gemeentelijke speelpleinwerking Tureluur, krijg je nog eens € 25 terug. Zijn deze beide voorwaarden vervuld, dan krijg je dus in totaal € 50 terug. Is een cursus voor jou wat te duur? Neem dan contact op met de jeugddienst, samen zoeken we een oplossing.

Ga je mee met onze bus?

De VDS plant ook cursussen in de andere vakantieperiodes, maar net in de krokusvakantie organiseert de jeugddienst het busvervoer heen en terug naar de cursus. We spreken de avond voordien af met de animatoren van speelplein Tureluur en leren elkaar wat beter kennen. ’s Middags vertrekken we als één groep naar de cursus, dus geen onwennig gevoel bij aankomst.

Snel zijn is de boodschap!

De cursussen zijn elk jaar snel volzet. Schrijf je dus zo snel mogelijk in via de site van de VDS (www.speelplein.net – vorming - erkende cursussen - animator). Stuur nadien je inschrijvingsbewijs door naar jeugd@destelbergen.be en de jeugddienst houdt je op de hoogte rond het vertrek van de bus en andere speelpleininfo.

Vragen?

Neem contact op met de jeugddienst (Koedreef 1) via jeugd@destelbergen.be, 09 218 72 04 of spring gerust eens binnen.

Nu gesloten