Warme dagen, zorg dragen

  • 22 juni 2020

De zomerperiode staat opnieuw voor de deur en daarom startte op 15 mei de waakzaamheidsfase van het Vlaams warmteactieplan. De Vlaamse overheid houdt sinds 15 mei de temperaturen en ozonconcentraties nauwlettend in de gaten. Ze sturen een waarschuwing uit wanneer er een warmteperiode aankomt. 

Wil je graag op de hoogte blijven?

Wil je graag op de hoogte blijven met interessante tips hoe je kan omgaan met warme dagen? Hou dan zeker onze Facebookpagina in de gaten of neem een kijkje op de Facebookpagina van Warme dagen.

Heb je gezondheidsklachten bij warm weer?

Door het warme weer is het mogelijk dat je last hebt van bepaalde klachten. Dit zijn de meest voorkomende: vermoeidheid, slaapproblemen, huiduitslag, misselijkheid, rode vlekken, hoofdpijn, overmatig zweten. Maar wat kan je doen tegen deze gezondheidsklachten? Neem een kijkje op de website van Warme dagen.

Heb je een hitteslag? Bel 112 indien nodig.

Zorg voor elkaar

Kinderen, ouderen, alleenstaanden zijn erg kwetsbaar tijdens warme dagen. Zij verdienen extra aandacht en zorg. Wat kan jij voor hen doen?

Tips bij warm weer

Warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom kan je hier bekijken welke voorzorgsmaatregelen jij kan nemen om problemen te voorkomen. Ook op de gemeentelijke Facebookpagina posten we regelmatig tips.

#warmedagen

Openingsuren en contact

Nu gesloten