Wandeltochten in de natuur en langs trage wegen

Met negen poëtische wandeltochten krijgen zowel geest als lichaam zuurstof door ontspannende beweging. Bij elk van de wandelingen past een gedicht van dorpsdichter Koenraad De Smet, dat mee is afgedrukt bij de beschrijving van de wandeling. Je kan kiezen voor: Oude Schelde, het Waggelpad, de Oudenboswandeling, het Zandbergpad, de Damvallei, het Bergenmeerspad, de Bargiewandeling, het Bergenkruis en de Ballelie.

Deze professioneel gemaakte kaart toont niet alleen alle wandelpaden en aanbevolen routes. Net als voor de kaart met de fietsverkenningstochten bevat de achterkant duidelijke legendes, met vermelding van alle bezienswaardigheden, monumenten, weetjes over natuur en geschiedenis, enzovoorts. Kortom, alle informatie die je als wandelaar kan wensen.

Om bij te komen van al dat moois vind je op deze kaart veertig horeca-adresjes: perfect om op adem te komen of een heerlijke dag af te ronden!

Het boek 'Trage Wegen', met teksten van dorpsdichter Koenraad De Smet, bevat negen bundeltjes die de negen trage wandelingen moeten vergezellen. Elke bundel begint met een gedicht, wordt gevolgd door een stuk gemeentelijke geschiedenis, een dier uit het Reynaertverhaal en een aantal verhalen. De feiten zijn meestal door verschillende bronnen aangehaald, maar de analyse en de gevolgtrekking is gekleurd door dichterlijke vrijheid.

Het boek en de kaart worden samen verkocht en kan je vinden in het toeristisch infopunt in de bibliotheek van Destelbergen, de bibliotheek van Heusden en in het gemeentehuis in Destelbergen. De kostprijs bedraagt 6 euro.

Toeristisch informatiepunt Destelbergen
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
Onthaal
Dendermondesteenweg 430
(Gemeentehuis Destelbergen)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Onthaal vandaag open van 9u00 tot 12u30 en van 14u00 tot 19u00.
Loket vrije tijd
Koedreef 1
Bergenmeers
9070 Destelbergen
09 218 72 00
Loket vrije tijd is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.