Wandelen

Wie Destelbergen binnenkomt, of het via de Veerdreef in Heusden of via de Dendermondesteenweg in Destelbergen is, wordt aangenaam verrast door het groene karakter van onze gemeente. Stille natuurgebieden, mooie parken, bebloeming en aangelegd groen liggen als heerlijke rustpunten verspreid over het grondgebied.

Naast historische gebouwen, gezellige terrasjes en mooie verhalen willen we jullie met deze wandelingen vooral laten ontspannen in en genieten van onze groene gemeente. Van aan de Schelde die onze gemeente streelt tot in alle uithoeken van de gemeente kunnen jullie de longen vullen met zuivere lucht en de reust vinden in groene oases. Ons Trage Wegennet brengt jullie niet enkel langs de rustige landelijke wegen, maar ook langs kerkwegels van de ene wandeling in de andere.

Geniet van deze mooie wandelingen en vergeet vooral niet om op tijd en stond je dorst te laven of je honger te stillen of zelfs je kopje erbij neer te leggen, een uitgebreide lijst aan aangenaame eet- en drankgelegenheden en een beschrijving van de twee B&B's die onze gemeente rijk is, vind je terug in de wandelkaart 'Wandeltochten in de natuur en langs trage wegen'.

Toeristisch informatiepunt Destelbergen
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
Javascript is required to view this map.