Kijktuin Hydrangea's

Een kijktuin op de plek waar vroeger tuinbouwkassen stonden! Geen geschikter plek zou je denken. Niettemin heeft het best wat tijd gekost vooraleer we 1 000 m2 funderingsresten en stoffige zandgrond konden omtoveren tot een fraaie compositie met hydrangea’s. Sinds 1999 groeit en bloeit er wat langs de Spoorwegstraat in Destelbergen!
’s Zomers word je aan de poort begroet door een reeks witte hortensia’s (Hydrangea macrophylla). Naarmate je verder de tuin intrekt, verandert de kleur van de middenvakken: van lichtroze over dieproze, rood en violet tot blauw. In de boorden en naast de vijver kregen de overige hydrangeasoorten een plek. Je treft er een selectie aan van onder meer H. aspera, H. heteromalla, H. paniculata en H. quercifolia. Goed 200 verschillende exemplaren om bij stil te staan.
In 2013 hebben we de tuin grondig onder handen genomen en een nieuwe onthaalruimte gebouwd. De komende jaren verschuift de aandacht naar hydrangea’s die in België zijn geselecteerd. Daarvoor gaan we op zoek naar enkele tientallen ontbrekende cultivars!

Bezoek

Tijdens het bloeiseizoen is er op zaterdag altijd wel iemand aan het werk in de tuin. Bezoekers zijn dan van harte welkom. Voor een rondleiding, een groepsbezoek of een bezoek op andere dagen contacteer je ons best vooraf. De kijktuin bevindt zich in de Spoorwegstraat 25a te 9070 Destelbergen.
De inkom bedraagt 1 euro maar is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Het advies over de teelt, de verzorging en de beschikbaarheid van hydrangea’s zijn natuurlijk gratis. Voor de brochure met tips en wenken vragen we enkele euro’s waarmee we de tuin kunnen onderhouden.

Hydrangeum vzw
Spoorwegstraat 25 A
9070 Destelbergen
09 355 71 83
09 355 71 83
Javascript is required to view this map.