Verkenningsfietstocht door Destelbergen en Heusden

Cover verkenningsfietstochtDe kaart met de fietsverkenningstochten bevat routes langs zowel gewone als trage wegen. Kies zelf hoe hard je op de pedalen wil trappen: voor sportieve fietsers zijn er speciale stukken aangeduid waar ze zich kunnen laten gaan. Wie even wil bijkomen tijdens een fietstocht, vindt inspiratie in overvloed op de achterkant van de kaart. Zoals de geschiedenis van onze streek, met vermelding van de vroegste bewoning vanaf 10.000 jaar geleden tot sporen van de Romeinse nederzettingen.

Veel zichtbaarder sporen van dit verleden zijn de kastelen en lusthoven die we in de gemeente tellen. Hier kwamen de edellieden en de burgers uit Gent genieten van het groen, terwijl die stad als eerste op het continent industrialiseerde in navolging van Groot-Brittannië. Overigens is het enige publiek toegankelijke kasteel het gemeentehuis van Destelbergen.

Uiteraard blijft ook het groen niet onvermeld: zo staat onder andere de Damvallei als laagveenecosysteem in de kijker. Je vindt het allemaal eenvoudig op de kaart door de duidelijke legendes. Alle bezienswaardigheden, monumenten, waardevolle natuurelementen… worden vermeld en de belangrijkste ervan krijgen een woordje uitleg.

Deze fietsroute kan je verkrijgen in het toeristisch informatiepunt Destelbergen of het toeristisch informatiepunt Heusden. De kostprijs bedraagt 2 euro per kaart.

Toeristisch informatiepunt Destelbergen
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
Javascript is required to view this map.