Leren fietsen voor kleuters

Fietsen betekent vrijheid en plezier voor je kleuter. Een nieuwe wereld gaat open. Maar hoe begin je hier nu aan? In deze lessenreeks loodst een professionele lesgever jou en je kleuter door de eerste trapjes op een gewone kinderfiets. Voor kinderen uit de 2e en 3e kleuterklas (geboortejaar 2013 – 2012).

Lukt fietsen met hulpwieltjes al vlot? Dan is de volgende stap fietsen zonder wieltjes. We maken er een leuke gezinsactiviteit van! Je kleuter krijgt een duwtje in de rug door mama, papa, opa, oma, … . Want #sportersbelevenmeer, ook samen met je familie. Terwijl je kleine uk zijn eerste trapjes op de fiets doet, loop jij als vertrouwd gezicht naast hem.

In een 7-delige lessenreeks loodst een professionele lesgever jou en je kleuter door de eerste trapjes op een gewone kinderfiets. We leren op- en afstappen, stappen met de fiets aan de hand en fietsbehendigheid (bochten nemen, draaien, ontwijken, op zij kijken en remmen). Er zal ook aandacht gaan naar verkeersveiligheid.

Om de lessen vlot te laten verlopen, dient er bij elke les een helper (ouder, grootouders, …) de kleuter te vergezellen. Deze begeleider zal actief meehelpen tijdens de lessen. Je voorziet zelf een klein kinderfietsje zonder zijwieltjes (ideaal is wielmaat 14 of 16 inch) met hulpbeugel of borstelsteel gemonteerd aan het zadel en fietshelm voor je kleuter.

Spaar punten met jouw UiTPAS

Tijdens deze lessen kan je punten sparen met je UiTPAS. Heb je een UiTPAS met verhoogde tegemoetkoming, dan kan je genieten van 80% korting. Hiervoor dien je je UiTPAS en die van je kleuter te registeren voor inschrijvingsdatum op de sportdienst. Breng ook jullie ID-kaart mee. Meer info op www.destelbergen.be/Uitpas

Info

  • Waar: site Bergenmeers
  • Wanneer: 2, 9, 16, 23 en 30 mei & 6 en 13 juni, telkens van 16.00 tot 17.00 u.
  • Prijs: € 25 voor 7 lessen
  • Reservaties: online (vanaf 19 april om 08.00 u.)
  • Organisatie: sportdienst Destelbergen
  • Contact: sport [at] destelbergen [dot] be 
Sportdienst
Koedreef 1
Bergenmeers
9070 Destelbergen
09 218 72 00
Sportdienst is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.