Openlucht fototentoonstelling Natuurschoon

Corona zette ons in beweging, te voet of met de fiets. Dikwijls ook in eigen buurt, langsheen nog ongekende wegen of paden. Voor een portie natuurschoon hoeven we alvast niet ver te trekken: Destelbergen is een groene gemeente met bijzonder waardevolle fauna en flora. 

Samen met Natuurpunt Damvallei wil het gemeentebestuur van Destelbergen onze lokale natuurrijkdom meer in de kijker te stellen met een openlucht fototentoonstelling. Want onbekend is (nog te vaak) onbemind. Een uitgestippeld parcours leidt ons langs enkele groene highlights in het natuurgebied Damvallei: het idyllische Damvalleimeer, de ietwat verscholen Natuur-Educatieve Site (NES), de mooie Bergenmeersen en de meanderende Schelde waar eb en vloed voor een uniek ecosysteem zorgen.  

De boodschap is: durf stil te staan bij al dat natuurschoon. Prachtige natuurfoto’s vragen de wandelaar en fietser om onderweg even ‘in te houden’ en tijd te nemen om de natuur in al haar pracht te beleven. 

Je kan deze openlucht fototentoonstelling ‘coronaproof’ wandelend of fietsend bezoeken: 

  • Wanneer: vrij toegankelijk tot en met 21 februari 2021 (einde krokusvakantie)
  • Waar: startpunt aan de ingang van Natuur-Educatieve Site (NES) (aan de achterkant van de parking aan de hoofdbibliotheek, Dendermondesteenweg 420) | Bekijk het wandelparcours via Google Maps onderaan deze pagina
  • Afstand: ongeveer 7 kilometer 
  • Infobrochure: beschikbaar aan de ingang van de Natuur-Educatieve Site (NES) 
  • Een uitleg bij elke foto kan je lezen via de begeleidende QR-code 

Bezorg ons jouw foto's

Brengt de schoonheid van onze Destelbergense of Heusdense natuur ook jou al eens in vervoering? Trots op een mooi landschap in de buurt? Of ken je zelf nog ongekende natuurplekjes in onze gemeente? 

Leg het vast en bezorg ons ook jouw beelden via info@destelbergen.be Er schuilt een natuurfotograaf in elk van ons (en ook met een smartphone kan je best mooie kiekjes maken). 

Alle ontvangen foto’s presenteren we aan de voorkant van onze hoofdbibliotheek (Dendermondesteenweg 420). Een heuse ‘wall of local nature’.

 

Openingsuren en contact

Nu gesloten
Foto openlucht fototentoonstelling Natuurschoon
© Dirk Bogaert