Hoogtij, feest in de Scheldevallei

Openluchtfototentoonstelling (van 16 juni tot 8 september)

De gemeenten Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen sloegen de handen in elkaar voor een openluchtfototentoonstelling langs de oevers van de Schelde of in de buurt daarvan. Via een brede oproep konden (amateur)fotografen foto’s insturen die de kracht van water verbeelden. Maar liefst 532 beelden werden ingezonden! Een professionele jury maakte de selectie die langs of in de nabijheid van de Schelde te zien is. Voor Destelbergen tonen we foto’s van Dirk Bogaert, Eric De Loof en Koenraad De Mol.

  • vrije toegang
  • voor de sportievelingen werd een fietsroute uitgestippeld langsheen alle foto's
  • start: mogelijk vanuit iedere gemeente, flyer beschikbaar bij de lokale infoborden 

Gegidste wandeling door Natuurpunt Damvallei (op 16 juni)

Natuurpunt Damvallei neemt je mee langsheen de Schelde in Heusden. De haat-liefderelatie tussen de rivier en haar bewoners staat centraal. Want Heusden kent als Scheldedorp de gevaren én voordelen van het kolkende water: dijkscheuren, een uniek zoetwatergetijde, sluizen en pompen, tot zelfs restanten van een vroegere abdij, ... Kortom, de Schelde domineert er sinds mensenheugenis landschap en natuur, de kracht van water is letterlijk alomtegenwoordig.

  • verzamelen op 16/06 om 9u45 aan de Veerdreef, vertrek om 10u00 (terug om 12u00)
  • vrije toegang
  • aangepast wandelschoeisel
  • inschrijven is verplicht: online of telefonisch op 09/228 33 09
  • kijk ook even naar www.damvallei.be voor meer info over 25 jaar Natuurpunt Damvallei (op 30/06 met o.a. een uitgestippeld wandelparcours langsheen natuurfoto’s in ‘De Platte’)

Kunstroute langsheen 12 locaties (op 8, 9, 15 en 16 juni)

Op zaterdag 8, zondag 9, zaterdag 15 en zondag 16 juni zetten we lokaal, creatief talent in de schijnwerpers. Kunstenaars stellen hun werk bij hen thuis, in hun atelier of andere locatie tentoon. Neem je fiets, volg de route en maak kennis met de vele kunstenaars en kunststijlen die Destelbergen rijk is. Thema van de kunstroute dit jaar is ‘De kracht van het water’, aansluitend bij het project Hoogtij van Regionaal Landschap Schelde-Durme. Naast beeldende kunst geniet je langs het traject ook van poëzie van dorpsdichter Pieter Viktor Kindt.

Campagnebeeld Hoogtij 2019