Aanbod bibliotheek

Boeken

Uitgebreide collectie boeken: ontspannende of informatieve boeken, reisgidsen, encyclopedieën en naslagwerken, woordenboeken,… Met een speciale collectie voor kleuters, beginnende lezers, jeugd en 14+. Volwassenen die niet zo graag lezen of die moeite hebben met lezen, vinden dunne en makkelijk te lezen boekjes uit de serie “Leeslicht” in de bibliotheek.

Kranten en tijdschriften

De Gentenaar, De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, De Tijd en ook de wekelijkse krant Wablieft, de krant voor wie andere kranten te moeilijk vindt. Daarnaast ook een mooi aanbod tijdschriften over allerlei onderwerpen.

Cd’s

De hoofdbibliotheek beschikt over een collectie cd’s, bladmuziek, informatie over muziekinstrumenten, componisten en zangers.

Dvd’s

Het bibliotheekfiliaal beschikt over cd-rom’s met informatieve spelletjes, geschiedenis, kunst, techniek.

Strips

Uitgebreide collectie strips voor zowel jeugd als volwassenen met ook anderstalige strips in het Frans, Engels, Spaans, Latijns en Duits.

Taalcursussen

Het aanbod taalcursussen bestaat uit: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Esperanto.

Luisterboeken

Deze gesproken boeken kan u thuis of onderweg via een gewone cd-speler beluisteren.

Groteletterboeken

Heeft u ook het gevoel dat de lettertjes steeds kleiner worden en volstaat uw leesbril niet langer om een boek te lezen? Dan kan de collectie boeken in een grotere en gemakkelijk leesbare letter een oplossing bieden.

Daisy-boeken

In de bibliotheek kan u gratis Daisy-boeken lenen. Dat zijn voorgelezen boeken op cd-rom voor mensen met een leesbeperking, zoals blinden en slechtzienden, en ook iedereen die moeite heeft om op de gewone manier een boek te lezen door ziekte of andere problemen. Daisy-boeken bieden een aantal voordelen: u kan in het boek bladeren, bladwijzers plaatsen en o.a. zelf de voorleessnelheid bepalen. Beluisteren kan via een Daisy-speler of via de computer met behulp van gratis Daisy-software.

Internet

De leners kunnen in de bibliotheek gebruik maken van een pc met internetverbinding en office-programma’s. Wie jonger is dan 12 jaar kan enkel gebruik maken van het internet onder toezicht van een ouder.

Hoofdbibliotheek
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
Hoofdbibliotheek is momenteel gesloten
Bibliotheekfiliaal
Axminsterhof 7
Villa Tuur
9070 Heusden
Bibliotheekfiliaal is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.