De Avonden met Chantal Acda akoestisch

Folkpop met een jazzy inslag en kleinmenselijke verhalen die “zacht als verse sneeuw” in prachtige, intieme luisterliedjes verpakt worden tot balsem voor de oren en de ziel. Zo zetten we op donderdag 14 december samen met Chantal de feestdagen zachtmoedig akoestisch in…

Chantal Acda (copyright Hanneke Wetzer)Chantal Acda is één van de bezigste bijen uit de Belgische muziekwereld. De Antwerps-Nederlandse speelt o.a. bij Isbells, Marble Sounds, True Bypass (met Craig Ward, ex-dEUS) en Distance, Light & Sky (met Chris Eckman van The Walkabouts). Ondertussen bracht ze ook haar derde soloalbum, Bounce back, uit. Daarop werkten mensen als Nils Frahm, Peter Broderick en jazzgitarist Bill Frisell mee.

Op Bounce back brengt ze een ode aan direct contact en verbondenheid tussen mensen om als tegengewicht te dienen voor de hardheid van onze huidige wereld. Acda schrijft persoonlijke songs vol fijne laagjes die tegelijk kwetsbaar, melancholisch en dapper zijn. Ze schildert intimistische miniatuurtjes waarin eerlijkheid primeert op perfectie en ze liever fluistert dan luid roept. Haar teksten zijn zo persoonlijk dat het voelt alsof je stiekem in haar dagboek bladert.

Info
• Waar: bibliotheek Destelbergen (Dendermondesteenweg 420)
• Wanneer: donderdag 14 december om 20.00 u.
• Prijs: € 3 of € 2,5 met vrijetijdskaart
• Reservaties: reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden, via de bib

Hoofdbibliotheek
Dendermondesteenweg 420
9070 Destelbergen
09 228 07 61
Hoofdbibliotheek vandaag open van 16u00 tot 19u00.
Javascript is required to view this map.