Thuisloket

Voortaan is het mogelijk om bij de dienst Burgerzaken 24/7 online documenten aan te vragen. Gedaan met wachten tot het je beurt is.

Een uittreksel uit het strafregister, een akte van de burgerlijke stand of een attest uit het bevolkingsregister? Je kunt ze nu in enkele klikken snel en veilig aanvragen via het digitaal loket op onze website.

Wens je je persoonlijke document meteen in je mailbox? Vraag je document dan aan via je identiteitskaart of de Itsme app (*).

Opgelet, bij sommige aanvragen is er toch nog een tussenkomst van een ambtenaar nodig en zal het document pas na enkele werkdagen beschikbaar zijn.

Het digitaal loket is een aanvulling op onze andere dienstverleningskanalen. Je kunt deze documenten ook nog altijd aanvragen aan het (snel)loket Burgerzaken tijdens de openingsuren of via e-mail burger@destelbergen.be.

(*) Via de app Itsme kan je inloggen op persoonlijke overheidsdiensten. De app fungeert als sleutel zodat je veilig kan inloggen op sites van de overheid of de bank zonder token of eID kaartlezer. Lees hier hoe je de Itsme app installeert.