Socio-professionele activering

Beschrijving

Een van de fundamentele opdrachten van het OCMW is er voor te zorgen dat iedere burger een menswaardig bestaan kan leiden. Een van de middelen hiertoe is over een zinvolle activiteit beschikken waardoor men in staat is om zelf in zijn levensonderhoud te voorzien. Vandaag zien we dat het voor steeds meer mensen moeilijker is om ergens aan de slag te kunnen. Om je hierbij een handje te helpen, richtte het OCMW het sociaal tewerkstellingscentrum “het Rak” op.

Heb je geen recht op uitkeringen maar ben je wel degelijk op zoek naar werk? Vind je nergens de geschikte activiteit die rekening houdt met jouw mogelijkheden en beperkingen? Zoek je een zinvolle activiteit waarbij je anderen een helpende hand kan bieden? Neem dan zeker contact op met de sociale dienst. Samen met jou gaan zij op zoek naar de meest gepaste oplossing.

Waarvoor kan je in het Rak ingeschakeld worden?

  • allerhande klusjes en opknapwerken aan onze SVK-woningen
  • onderhoud van tuinen en gebouwen
  • fietsmarkering
  • poetsen van O.C.M.W. gebouwen
  • opknappen en herstellen van oude meubelen

Er zijn ook nog vele vrijwilligers die voor een brede waaier van activiteiten bij ons terecht kunnen (hulp in de cafetaria; een handje toesteken bij uitstappen, opendeurdagen, verzorging dieren rusthuis en dagverzorgingscentrum, kleine administratieve taken,…).

Aanpak

Samen met jou wordt steeds gezocht naar de meest geschikte aanpak, vertrekkend vanuit jouw mogelijkheden. Een maatschappelijk werker is er om jou in deze moeilijke zoektocht mee te begeleiden.

Openingsuren en contact