Schrijf je in op BE-Alert

Wat is BE-Alert?

Dat is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je verwittigt in noodsituaties. Je ontvangt de info dan via e-mail, een sms of een gesproken bericht via je vaste telefoonlijn. Het crisiscentrum informeert je nu ook over de coronamaatregelen via BE-Alert.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be (*). Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Dat kan! Je kan meerdere adressen registreren.

(*) Heb je geen e-mailadres, dan kan je niet online inschrijven op BE-Alert. Schrijf je in via het onthaal (info@destelbergen.be). De onthaalmedewerkers schrijven jou dan in.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja, je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal er bijv. gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Openingsuren en contact

Nu open
14:00 - 19:00
Enkel op afspraak