Prachtige filmmuziek op Festival van Vlaanderen in Destelbergen

  • 3 september 2019

Op zaterdag 21 september strijkt het Festival van Vlaanderen neer in Destelbergen. Harpiste Anneleen Lenaerts & Brussels Philharmonic Soloists brengen legendarische muziek van componist Nino Rota uit films als La Dolce Vita en The Godfather.

Je kent ze ongetwijfeld: filmklassiekers zoals La Dolce Vita en The Godfather staan in ons collectieve geheugen gegrift. Maar ken je ook de componist die deze legendarische films van hun al even legendarische muziek voorzag? De Italiaan Nino Rota wist als geen ander de visie van beroemde regisseurs zoals Federico Fellini en Francis Ford Coppola tot leven te brengen.

En net zoveel als Rota betekende voor de Italiaanse film, betekent ook Anneleen Lenaerts voor de harp. Sinds zij in 2010 als eerste harpiste werd aangesteld bij de wereldberoemde Wiener Philharmoniker, behoort zij tot de absolute wereldtop. Vergezeld van een selecte groep solisten uit Brussels Philharmonic, brengt ze met dit programma het beste uit de magische wereld van de film. Ze trakteren daarnaast op werk van Claude Debussy en Marcel Grandjany.

Met een ticket voor het concert kan je ook gratis naar De Avonden met Marc Erkens op 17 september in bibliotheek Destelbergen. De bezielde pianist en muziekkenner uit Culture Club (Canvas) vertelt je samen met zijn piano alles over (Amerikaanse) filmmuziek.

Info

  • Wanneer: zaterdag 21 september om 20.00u.
  • Waar: Heilig-Kruiskerk (Heusdendorp)
  • Prijs: 15 euro
  • Reservaties via www.uitindestelbergen.be
Nu gesloten
Logo Festival van Vlaanderen Destelbergen