Pieter Viktor Kindt

Pieter Viktor Kindt is met zijn achtendertig de jongste dorpsdichter tot nu toe. Hij is opgegroeid in Overmere, maar zijn roots liggen in Destelbergen. En enkele jaren geleden vestigde hij zich in de gemeente van zijn grootouders.

Schrijven deed Pieter tot nu toe vooral voor zichzelf. Hij twijfelde dan ook om mee te doen met de dorpsdichterwedstrijd en diende zijn gedichten eigenlijk pas op het laatste moment in. Omdat hij zelf vindt dat zijn stijl niet echt in de lijn ligt van de vorige dorpsdichters, had hij weinig hoop om de nieuwe dorpsdichter te worden. De jury besliste er echter anders over.

De jury koos unaniem voor Pieter als nieuwe dorpsdichter. Als dorpsdichter moet je werk idealiter mensen aanspreken, maar tezelfdertijd mensen warm kunnen maken voor poëzie die niet altijd hapklaar is. Het werk van Pieter is niet altijd evident, maar voldoende open om toegankelijk te zijn. De jury zag in hem dan ook de meeste potentie om als een goede ambassadeur Destelbergen te prikkelen met en voor poëzie. Voor de dorpsdichter zelf is wat de lezer in zijn werk ziet belangrijker dan wat hij er al dan niet in zou gelegd hebben.

Openingsuren en contact

Nu gesloten
Portretfoto Pieter Viktor Kindt