Online aanmeldingssysteem secundair onderwijs

Alle Gentse scholen en enkele scholen in de randgemeenten werken voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 opnieuw met een digitaal aanmeldingssysteem.

Maakt je kind volgend schooljaar de overstap van basis naar secundair onderwijs? Meld je dan aan tussen 1 april 2019 (12 uur ’s middags) tot en met 26 april 2019 (12 uur ’s middags) op meldjeaansecundair.gent.be/. Dit kan voor gewoon secundair onderwijs (1A en 1B) en voor het buitengewoon onderwijs opleidingsvorm 4 (OV4) – type 9 (1A en 1B).

Nieuw is dat ook broers, zussen en kinderen van personeelsleden zich moeten aanmelden tussen 1 en 26 april 2019. Zij krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer/zus of waar de ouder werkt.

Je moet je als ouder online aanmelden. Doe je dit niet dan kan je je kind(eren) pas vanaf 15 mei 2019 rechtstreeks inschrijven in een school met vrije plaatsen en riskeer je dat er geen plaats meer is in de school van voorkeur. Broers, zussen en kinderen van personeelsleden verliezen hun voorrang als ze zich niet aanmelden voor de school van broer/zus of werkende ouder.

Bij het aanmelden is het belangrijk dat je meerdere favoriete scholen opgeeft. De kans bestaat immers dat een school volzet is. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in de school van eerste voorkeur niet.

Meer informatie

Alle informatie over online aanmelden en inschrijven, vind je op aanmeldensecundairescholen.gent.
Op Facebook werd een groep opgericht waar je als ouder meer informatie kunnen vinden: facebook.com/groups/aanmeldensecundairescholengent/. We raden aan om een kijkje te nemen op diverse infodagen van scholen. Een lijst van Gentse scholen en infodagen vind je op onderwijskiezer.be.