Word animator op het speelplein

Word je 16 jaar in 2019 of ben je al ouder? Heb je zin om in de paas- en zomervakantie kampen te bouwen, op fantasietocht te gaan en waterspelletjes te spelen met een bende uitgelaten kinderen en animatoren? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Maar eerst volg je de cursus animator in het jeugdwerk.

Speelplein Tureluur geeft al jaren de voorkeur aan animatorcursussen van de VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk). Deze landelijke speelpleinorganisatie organiseert meerdere cursussen per jaar, maar tijdens de eerste week van de paasvakantie (8-13/04/2019 in De Pinte) legt de jeugddienst een bus in voor de deelnemers uit Destelbergen.

Tijdens de cursus kom je alles te weten over de leefwereld van kinderen, leer je activiteiten op een originele manier inkleden en uitleggen, en sta je stil bij je rol als animator binnen een voltallig animatorenteam. Maar dit is maar een kleine greep uit het volledige programma! De cursus “animator in het jeugdwerk” is een en al speelplezier: knutselen, bouwen, bewegen, avontuur, spelletjes, fantasie en meer van dat.

Na het volgen van de cursus loop je een stage van 60 uur (twee weken). Deze stage kan je ofwel in onze speelpleinwerking Tureluur volgen of in een andere jeugdbeweging. Na een geslaagde stage ontvang je het attest “animator in het jeugdwerk”.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 190 euro, maar na de cursus kan je daarvan tot 50 euro subsidies recupereren. Als inwoner van Destelbergen krijg je immers 25 euro terug. Als je actief bent in een gemeentelijke jeugdbeweging of stage loopt op onze gemeentelijke speelpleinwerking Tureluur, krijg je nog eens 25 euro terug. Zijn deze beide voorwaarden vervuld, dan krijg je dus in totaal 50 euro terug.

Ga je mee met onze bus?
De VDS heeft ook cursussen in de andere vakantieperiodes, maar net deze week organiseert de jeugddienst het busvervoer heen en terug naar de cursus. We spreken de avond voordien af met de animatoren van speelplein Tureluur en leren elkaar wat beter kennen. ’s Middags vertrekken we als één groep naar de cursus, dus geen onwennig gevoel bij aankomst, maar direct dikke fun!

Snel zijn is de boodschap!
De cursussen zijn elk jaar snel volzet. Schrijf je dus zo vlug mogelijk in via de site van de VDS (www.speelplein.net – vorming-cursussen-word animator). Stuur nadien jouw inschrijvingsbewijs nog eens door naar jeugd [at] destelbergen [dot] be en wij houden jou op de hoogte rond het vertrek van de bus en andere speelpleininfo.

Vragen?
Neem zeker contact op met de jeugddienst via jeugd [at] destelbergen [dot] be of t 09 218 72 04 of spring gerust eens binnen! Koedreef 1, 9070 Destelbergen

Jeugddienst
Koedreef 1
Bergenmeers
9070 Destelbergen
09 218 72 00
Jeugddienst is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.