Nieuwe carpoolparking langs N445 in Destelbergen

Op 21 november 2018 starten de voorbereidende werken voor een nieuwe carpoolparking langs de Dendermondesteenweg (N445) in Destelbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwt een parking met 173 nieuwe parkeerplaatsen in de lus van de oprit van de R4 naar Merelbeke. De werken verlopen grotendeels zonder hinder voor het verkeer. In de zomer van 2019 zullen de werken klaar zijn.

Wat houden de werken in?
Op woensdag 21 november gaan de voorbereidende werken voor de parking van start. Het terrein moet eerst vrijgemaakt worden vooraleer er gebouwd kan worden. Als het terrein bouwklaar is, start een archeologisch vooronderzoek. Al naargelang de uitkomst van dat onderzoek, gaat AWV meteen door met de werken of komt er een volwaardig archeologisch onderzoek op het terrein.

Weinig hinder voor verkeer
Zo goed als alle werken kan AWV uitvoeren zonder hinder voor het verkeer. Enkel op einde van de werken wordt de middenberm open gemaakt om de parking toegankelijk te maken en zal ook de toegang van de parking aangesloten worden op de rijweg. Daarvoor wordt de Dendermondesteenweg (N445) tussen de op- en afritten van de R4 één week afgesloten. De exacte periode wordt later gecommuniceerd.

Goed uitgeruste nieuwe carpoolparking
De gloednieuwe carpoolparking geeft plaats aan 161 wagens, waaronder 6 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er komt een beveiligde parking voor 12 vrachtwagens. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische wagens en een overdekte fietsenstalling voorzien. Voor de goede afwatering komt er ook een bufferbekken.

Carpoolen, een must
Met de nieuwe carpoolparking werkt het agentschap de onveilige situatie van wild geparkeerde auto’s op en langs de N445 weg. AWV wil het gemeenschappelijk vervoer blijven bevorderen met carpoolparkings en P&R's. Zo zet het agentschap concrete stappen om de verkeersdruk op de Vlaamse wegen te verminderen.

Meer info
www.wegenenverkeer.be/Destelbergen

Onthaal
Dendermondesteenweg 430
(Gemeentehuis Destelbergen)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Onthaal vandaag open van 9u00 tot 12u30 en van 14u00 tot 16u00.
Javascript is required to view this map.