Nieuwe concessie cafetaria in het Reinaertpark: 'Aleize'

  • 19 juli 2019

Op vrijdag 19 juli is er de officiële opening van ‘Aleize’. Met Aleize willen Robbe en Benjamin graag hun bezoekers tot rust laten komen en hen laten genieten van de omgeving. Wil je meer te weten komen over het concept van de nieuwe zaak en de uitbaters? In dit interview kom je er alles over te weten.

Vanwaar de naam ‘Aleize’?

De naam ‘Aleize’ komt van het Franse à l’aise wat op ‘op zijn gemak voelen’ betekent. Dat is wat we willen creëren met onze bar: een ontmoetingsplaats waar iedereen zich thuis voelt.

Wat heeft jullie gedreven om jullie kandidaat te stellen?

We zijn opgegroeid in Destelbergen en hier is dan ook een groot deel van ons sociaal netwerk aanwezig. Alhoewel er heel wat te doen is in de gemeente Destelbergen merkten we toch op dat er nood is aan een plek waar iedereen terecht kan.

Mensen blijven meestal ‘plakken’ in hun buurt, vereniging of vriendenkring, … Zo is er een beperktere interactie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in deze gemeente. Dit vonden we een gemiste kans. Toen we de oproep zagen dat de concessie van het pand aan het Reinaertpark vrij kwam, voelden we dit aan als een kans om de mensen dichter bij elkaar te brengen.

Met de speeltuin en het park is het van nature uit een plek waar (groot)ouders en (klein)kinderen samen komen. Met vernieuwende initiatieven, een mooi kader, een goed aanbod en een glimlach willen we mensen aantrekken. We goten alles in een concreet plan van aanpak en dienden onze kandidatuur in. We waren dan ook enorm gelukkig dat het gemeentebestuur van Destelbergen ons project koos. Met ons jong team gaan we met vol enthousiasme er tegenaan.

Welke meerwaarde zal Aleize bieden binnen onze gemeente?

Door onze centrale ligging en het mooie kader hopen we dat iedereen makkelijk de weg naar Aleize zal vinden, zowel tijdens de zomer-als wintermaanden. We willen dan ook uitgroeien tot een vaste ontmoetingsplaats voor vrienden, collega’s, verenigingen en zelfs bedrijven. Als we dit kunnen bereiken, dan zijn we geslaagd in ons opzet.

Hoe zien jullie de toekomst? Welke richting willen jullie uit?

We willen vooral stap voor stap te werk gaan. We gaan geen overhaaste beslissingen maken, maar we gaan toch vooruit. Doorheen het volledige jaar zijn we dan ook open. Ons basisconcept is de bar met het terras aan de speeltuin en de binnentuin als stille ruimte.

Daarnaast zijn we al tal van nieuwe initiatieven aan het ontwikkelen die de inwoners van Destelbergen samenbrengen. Indien er mensen zijn met leuke ideeën mogen ze dit steeds bespreken met ons. Er zijn nu al een paar mensen naar ons toegestapt die met ons willen samenwerken rond het thema cultuur. Er broeit heel wat in onze gemeente, maar soms heeft het een plaats nodig om te kunnen groeien. Wij willen voor dat kader zorgen.

Hoe gaan jullie om met de diversiteit binnen onze gemeente?

Iedereen is welkom en we streven er ook naar dat iedereen zich à l’aise bij ons voelt. Diversiteit slaat niet noodzakelijk enkel op nationaliteit, maar ook op leeftijds- en bevolkingsgroep. Pas door mensen samen te brengen, creëer je begrip en samenwerking. In onze bar hebben we symbolisch een lange tafel geplaatst, zodat je ook met je buur een praatje kan slaan.

Hoe ziet jullie kaart van de cafetaria eruit?

We zijn een bar, dus bij ons kan je terecht voor een hapje en een drankje. Naast de klassiekers hebben we een uitgebreide kaart met koffies, verschillende soorten thee en homemade frisdranken. Uiteraard mogen de streekbieren en wijnen ook niet ontbreken.

Hoe kunnen inwoners jullie contacteren?

Je kan ons bereiken via onze website, via Facebook en Instagram (aleize.be). Je kan gerust ook even binnenspringen. Tijdens de zomermaanden zijn we alle dagen open, behalve open maandag. Hopelijk tot snel!

Info 

Alle openingsuren en andere informatie kan je terugvinden op de website van Aleize.