Labelen van fietsen

Beschrijving

Bij de gemeente kan je vanaf nu ook je fiets laten labelen (ipv. graveren) met je rijksregisternummer. Voor bepaalde types fietsen die vervaardigd zijn uit een kunststof (bv carbon) kan dit een oplossing zijn. Dit soort fietsen wordt immers niet op de klassieke manier gegraveerd. Het graveren ervan zou schade kunnen toebrengen aan het frame van de fiets. Bovendien geven sommige fietsmerken geen waarborg meer op het fietskader indien de fiets gegraveerd wordt. Je fiets laten labelen is dan het alternatief.

Je fiets laten labelen/graveren werkt niet enkel ontradend voor fietsdieven, het zorgt er ook voor dat de stad of de politiediensten je vrij snel kunnen contacteren wanneer je gestolen fiets wordt teruggevonden.

Bij het labelen wordt er gewerkt met een niet-verwijderbaar en fraudebestendig fietslabel waarop het rijksregisternummer wordt vermeld.

Procedure

Elke 1e woensdag van de maand, telkens tussen 8u00 tem 15u00.

Wens je een andere dag? Neem dan contact op met onze diensten.

Nodig

  • Rijksregisternummer
  • Is de fiets die je wil laten labelen een tweedehandsfiets die al geregistreerd is, dan breng je ook een aankoopbewijs of een bewijs van overdracht mee.

Openingsuren en contact

Nu open
09:00 - 16:00
Enkel op afspraak