Markt Heusden start volgend jaar

  • 22 september 2020

De kogel is door de kerk: de wekelijkse markt in Heusden zal pas volgend jaar starten. Als de omstandigheden het toelaten, mikken we op maandag 5 april. Een nieuwe lente, een nieuw geluid én een nieuwe markt dus.

Uitstel, geen afstel: start op paasmaandag

Door de coronacrisis hadden we de start van de wekelijkse markt in Heusden al eens uitgesteld van het voorjaar naar 31 augustus. Maar toen kwam er een nieuwe piek met nieuwe beperkende maatregelen. 

Omdat de coronacijfers momenteel stijgen, is de kans op een versoepeling van die maatregelen de komende weken zo goed als onbestaande. Geen ideale omstandigheden dus om de markt dit najaar nog op te starten. 

Na rijp beraad hebben we daarom beslist dat de markt pas volgend jaar zal starten, op 5 april (als de omstandigheden dat op dat moment zullen toelaten). Vanaf dan kan je elke maandag boodschappen doen van 10u tot 17u op Heusdendorp. 

Starten in het voorjaar heeft heel wat voordelen. We kunnen nu focussen op een veilige, positieve en lentefrisse start, met alle toeters, bellen én paasklokken. Want 5 april is paasmaandag en dus een feestdag. De eerste twee marktdagen vinden bovendien plaats tijdens de paasvakantie.

Heusden is veel meer dan de markt 

Met een wekelijkse markt willen we het winkelen in eigen gemeente aanmoedigen. Niet alleen bij de 20-tal marktkramen, maar ook bij onze lokale handelaars. De markt vindt namelijk plaats op het dorpsplein, pal in het centrum en vlakbij horecazaken en winkels. 

Met de markt willen we alle inwoners, bezoekers en handelaars met elkaar verbinden. De markt moet uitgroeien tot een ontmoetingsplaats en het shoppen om de hoek bevorderen. Marktkramers en lokale handelaars slaan hiervoor de handen in elkaar. Zo komt er een spaaractie die boodschappen doen op de markt én bij de lokale handelaars beloont.