Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050

  • 20 augustus 2019

Voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen in 2050, werkt de Provincie Oost-Vlaanderen aan een nieuw Beleidsplan Ruimte met een langetermijnvisie. Ook de burger krijgt zijn zeg bij het opmaken van dit nieuwe Beleidsplan.

Het nieuwe, toekomstgerichte Beleidsplan Ruimte komt er niet zomaar. Om het Beleidsplan vorm te geven, volgt de Provincie een procedure, waarna ze beslissingen neemt gebaseerd op onderzoek en overleg met lokale besturen, experten en mensen uit verschillende sectoren.

Geef jouw mening over de conceptnota

De eerste stap binnen de procedure is al gezet, nl. een kernnota opstellen. In een volgende fase moet de Provincie een conceptnota opmaken. Dit heeft de Provincie inmiddels verwezenlijkt met de conceptnota ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen in 2050’. Daarin staat welk ruimtelijk beleid de Provincie wil vastleggen en welke ambities er zijn.

Je kan de conceptnota inkijken op verschillende manieren:

  • Op de website www.oost-vlaanderen.be/ruimte2050
  • In het Provinciaal Administratief Centrum (Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent)
  • In het gemeentehuis van Destelbergen (Dendermondesteenweg 430)

Wil je graag jouw mening geven over de conceptnota? Dat kan tijdens de periode van de publieke raadpleging. Die loopt van 16 september 2019 tot en met 14 november 2019. Je kan jouw mening of bezwaren indienen op verschillende manieren:

  • Vul het formulier in op www.oost-vlaanderen.be/ruimte2050
  • Stuur een mail naar maakruimte@oost-vlaanderen.be 
  • Verstuur je opmerkingen per post of geef ze af tegen ontvangstbewijs in het Provinciaal Administratief Centrum (Woordrow Wilsonplein 2, 9000 Gent). De datum van de poststempel of van het ontvangstbewijs geldt als bewijs.

Participatiemoment op 8 oktober 2019

Wil je graag jouw suggesties toelichten en in debat gaan? Kom dan langs op het participatiemoment op dinsdag 8 oktober 2019 in Gent. Vanaf midden september kan je hiervoor inschrijven op www.oost-vlaanderen.be/ruimte2050.

Nu gesloten
Nu gesloten