Zwerfkatten

Zwerfkatten zorgen voor heel wat hinder in de gemeente. Het gemeentebestuur houdt daarom regelmatig een vangactie en brengt alle gevangen katten naar het dierenasiel in het Citadelpark in Gent, waar ze met respect worden behandeld. Het dierenasiel onderzoekt alle binnengebrachte katten grondig.

Meerderheid vindt nieuwe thuis

Het dierenasiel bekijkt altijd eerst of de binnengebrachte kat gezond en gedomesticeerd is. Deze katten worden gesteriliseerd, gevaccineerd en voor adoptie aangeboden. De meerderheid vindt vlot een nieuwe thuis. Verwilderde katten met een blijvend karakterprobleem of katten met een ongeneeslijke ziekte worden geëuthanaseerd. Dit blijft gelukkig beperkt tot ongeveer 20% van de binnengebrachte zwerfkatten.

Zwerfkatten in jouw buurt?

Met een gevonden zwerfkat kan je altijd terecht in het dierenasiel in Gent. Ondervind je hinder van zwerfkatten in jouw buurt, neem dan contact op met het onthaal.

Melden van kippen en hanen

Het gemeentebestuur vangt kippen en hanen enkel op die openbare plaatsen waar de populatie zo is toegenomen dat de dieren schade toebrengen, geluidsoverlast veroorzaken of hinderlijk zijn voor de openbare veiligheid.

 

Openingsuren en contact

Nu gesloten