Klimaatcafé met Pieter Boussemaere - woensdag 19 juni

  • 25 april 2019

Ben je geboeid door de problematiek van de klimaatopwarming en wil je mee zorg dragen voor onze planeet? Kom dan naar het eerste Klimaatcafé! Raak geïnspireerd, netwerk en deel je ideeën!

Programma

Pieter Boussemaere: ‘10 klimaatacties die werken’ (start om 19.30u.)

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kan ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt? Over de klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veelgestelde vragen als: Is kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat?

Tijdens het eerste klimaatcafé in JGC Bergenmeers vertrekt spreker Pieter Boussemaere van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en effectief werken. Waarmee kan jij het verschil maken?

Klimaatcafé: netwerkmoment en workshop klimaatactieplan (start om 21.30u.)

Tijdens een drankje aangeboden door de gemeente kan je rustig netwerken met andere enthousiaste inwoners en organisaties. Het gemeentelijk klimaatactieplan wordt voorgesteld en je wordt uitgenodigd om actief te participeren. Vernieuwende ideeën worden verzameld en je kan speeddaten met de schepen van Leefmilieu!

Informatie

19 juni 2019 – 19.30u. in Jeugd- en Gemeenschapscentrum Bergenmeers (Koedreef 7)

Inschrijven

Inschrijven kan via leefmilieu@destelbergen.be of 09 218 92 63.
 

Openingsuren en contact

Nu gesloten
Nu gesloten