Ratten

Destelbergen trad toe tot Rattenbestrijding Oost-Vlaanderen vzw (RATO vzw). Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten en de provincie.

RATO vzw nam de rattenbestrijding van de gemeente over. Sinds 1997 heeft de vzw expertise opgebouwd in de bestrijding van ratten en andere exoten of schadelijke dieren. Ze beschikt over een team van professionele bestrijders.
Ratten zijn schadelijk voor de volksgezondheid, want ze zijn dragers van ziektekiemen. Ratten bevuilen voedselvoorraden met hun uitwerpselen en brengen knaagschade toe aan verpakkingsmaterialen, houten vloeren, leidingen en kabels, isolatiematerialen, enzovoort.
Inwoners van Destelbergen krijgen persoonlijk advies en hulp bij de bestreiding van ratten. De bestrijding is gratis. Contacteer het gemeentebestuur en een RATO-medewerker komt daarna bij je langs. 

Hoe ratten vermijden?

Om te vermijden dat je meteen naar drastische bestrijdingsmiddelen moet grijpen, kan je deze knaagdieren maar beter voor zijn. Sluit vuilniszakken en afvalbakken steeds goed af, gooi geen keukenafval in de waterlopen of de gootsteen, ruim afvalhopen op, stapel hout op een vloer of op paletten.

Onthaal
Dendermondesteenweg 430
(Gemeentehuis Destelbergen)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Onthaal is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.