Huwelijksaangifte

De huwelijksaangifte is een registratie bij de burgerlijke stand van het voornemen om te trouwen. De aangifte kan gebeuren ten vroegste 6 maanden en ten laatste 14 dagen voor de geplande huwelijksdatum.

Reservatie huwelijksdatum

U kan maximum 1 jaar op voorhand uw huwelijksdag en -tijdstip reserveren bij de dienst burgerlijke stand. U kan uw verzoek schriftelijk (per brief op per e-mail) of telefonisch aanvragen. Vermeld bij uw aanvraag uw volledige identiteit, uw adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres. Door omstandigheden kunnen bepaalde voorziene dagen of uren geblokkeerd zijn voor andere gelegenheden. Houd er ook rekening mee dat de kans bestaat dat de agenda reeds volzet is op de dag of het tijdstip van uw voorkeur. Wacht dus steeds op de bevestiging van de huwelijksreservatie alvorens u andere zaken reserveert of inplant.

Hoe?

U moet de aangifte doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar een van de aanstaande echtgenoten woont of ingeschreven is in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister. Wonen beide partners in het buitenland? Dan kunt u aangifte doen in

  • de laatste woonplaats van u of uw partner
  • de woonplaats van een bloedverwant tot en met de tweede graad (dat zijn grootouders, ouders, broers, zussen, kinderen, kleinkinderen) van u of uw partner
  • de geboorteplaats van u of uw partner

U kunt de aangifte doen ten vroegste 6 maanden en ten laatste 14 dagen voor de geplande huwelijksdatum.

De aangifte gebeurt door beide partners samen, of door een van de partners mits een volmacht.

Ipdc doelgroep

Geografisch Toepassingsgebied

IPDC Thema

IPDC Product Type

Deze data komt uit de Interbestuurlijke Producten- en Dienstencatalogus (IPDC) van de Vlaamse overheid. Gemeente Destelbergen is niet aansprakelijk voor eventuele foute of verouderde informatie.

Burgerlijke stand
Dendermondesteenweg 430
(enkel op afspraak)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Javascript is required to view this map.