Zorgeloos op reis naar het buitenland

Om naar het buitenland te kunnen reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. Denk er tijdig aan: het zou immers jammer zijn jouw reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat je documenten niet in orde zijn.

Voor een aantal landen volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum. Op www.diplomatie.belgium.be kan je nagaan welk reisdocument je nodig hebt.

Identiteitskaart en kids-ID
Een identiteitskaart of kids-ID kan je aanvragen in het gemeentehuis in Destelbergen of het dienstencentrum in Heusden. Bij alle aanvragen is een goede en recente pasfoto van groot belang. Je pasfoto moet voldoen aan de ICAO normen, raadpleeg hiervoor onze website : www.destelbergen.be/reizen of contacteer het loket burger.

  • Aanvraagprocedure identiteitskaart:
    Iedereen die zijn identiteitskaart vervalt krijgt een oproepingskaart 2 à 3 maanden voor de vervaldatum. Moet jouw identiteitskaart echter vroeger vernieuwd worden omdat een langere geldigheid vereist is, dan meld je je persoonlijk aan het (snel)loket burger met een pasfoto volgens ICAO-normen en 20 euro. Het duurt ongeveer 2 à 3 weken vooraleer je de identiteitskaart kan afhalen. Meer informatie over de aanvraagprocedure vind je hier. Er zijn ook spoedprocedures mogelijk. Vraag dus tijdig je kaart aan om een spoedprocedure te voorkomen.
  • Aanvraagprocedure Kids-ID:
    Een van de ouders met het ouderlijk gezag, vergezeld van het kind, meldt zich aan het (snel)loket burger aan met een pasfoto volgens ICAO-normen en 7 euro. De kids-ID is 3 jaar geldig. Het duurt ongeveer 2 à 3 weken vooraleer je de Kids-ID kan afhalen. Meer informatie over de aanvraagprocedure vind je hier. Er zijn ook spoedprocedures mogelijk.

Internationaal paspoort
Een internationaal paspoort kan je enkel aanvragen in het gemeentehuis in Destelbergen tijdens de openingsuren van het loket burger. Meer informatie vind je hier.

Meer info

Verlaagde tarieven voor spoedprocedures vanaf 01.07.2017

Spoedprocedure

Extreme Spoedprocudure

Extreme spoedprocedure met levering te Brussel

eID

90 EUR

130 EUR

100 EUR

Kids-ID

90 EUR

130 EUR

100 EUR

2e kids-ID voor kinderen van éénzelfde gezin op hetzelfde adres

55 EUR

55 EUR

55 EUR

vreemdelingenkaart

90 EUR

130 EUR

niet van toepassing

Onthaal
Dendermondesteenweg 430
(Gemeentehuis Destelbergen)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Onthaal is momenteel gesloten
Javascript is required to view this map.