Reizen

Om naar het buitenland te reizen moet je jouw identiteit kunnen aantonen. Elk land heeft zijn eigen regels over welke reisdocumenten ze aanvaarden. Voor sommige landen volstaat de gewone Belgische identiteitskaart en voor kinderen de Kids-ID. Dat geldt vooral voor de lidstaten van de Europese Unie. Maar voor veel landen moet je een geldig paspoort bezitten of misschien zelfs een visum. Minderjarigen die alleen of met andere personen dan hun ouders reizen, zijn best in het bezit van een reistoelating van hun ouders.

Sommige landen vragen ook andere bewijsstukken, zoals een retourticket, een hotelreservering, het bewijs van een verzekering voor geneeskundige zorgen en repatriëring, het internationaal inentingsbewijs, ...

Welke documenten je ook op zak hebt, let er in het buitenland altijd goed op dat je ze niet verliest, of dat ze niet gestolen worden. Bij verlies of diefstal van jouw documenten in het buitenland kan je het best contact opnemen met de plaatselijke ambassade of consulaat van België.

Vooraleer je vertrekt, ga je het best na welke reisdocumenten je nodig hebt voor jouw bestemming. Lees ook zeker eens de reisadviezen op de website van de FOD Buitenlandse zaken.

Loket burger
Dendermondesteenweg 430
(Gemeentehuis Destelbergen)
9070 Destelbergen
09 228 33 09
Loket burger vandaag open van 9u00 tot 12u30.
Javascript is required to view this map.