Deeltijds kunstonderwijs (DKO)

Vanaf het schooljaar 2017-2018 neemt Academie de Kunstbrug de fakkel van de gemeentelijke muziekschool definitief over. Stapsgewijs werden sinds 2009 de lessen muziek en woord voor kinderen overgenomen door de Kunstbrug. Hiermee verzekerde het gemeentebestuur van Destelbergen de lokale verankering van het Deeltijds Kunstonderwijs in de gemeente. Een erg waardevolle investering in de artistieke ontplooiing van de jeugd.

De Kunstbrug is een academie met zeven vestigingsplaatsen in en rond Gent. Ze maakt deel uit van het Stedelijk Onderwijs Gent. Zo’n 90 professionele muzikanten, woordkunstenaars en dansleerkrachten staan in voor de artistieke opleiding van om en bij de 2.000 leerlingen. Dankzij hun vakmanschap, passie en toewijding krijgen deze kinderen, jongeren en volwassenen een kwaliteitsvolle en duurzame opleiding aangeboden en dit in een uitgestippeld leertraject.

Leerlingen die een traject in het deeltijds kunstonderwijs doorlopen krijgen stapsgewijs allerhande vaardigheden aangeleerd: fijne techniek en motoriek, souplesse, lichaamshouding en –taal, expressie, het leren omgaan met emoties, het leren oefenen, eigen grenzen leren kennen en verleggen, oog hebben voor schoonheid… Kunstonderwijs vormt leerlingen tot rijkere mensen. Deze technische, artistieke en emotionele vaardigheden hebben invloed op hoe je verder in het leven zal staan, op de habits of mind.

De Kunstbrug is erg verheugd om dit artistiek onderwijs te kunnen aanbieden in Destelbergen. Leerlingen die tot nu les volgden in de gemeentelijke muziekschool zijn van harte welkom in de Kunstbrug.

Voor meer info kan je terecht in De Kunstbrug afdeling Destelbergen of in de hoofdschool in Gentbrugge. Je kan ook terecht op www.dekunstbrug.be.

Academie De Kunstbrug
Braemkasteelstraat 26
9050 Gentbrugge
09 230 21 21
Javascript is required to view this map.