Fietsdeelsysteem “Op Wielekes” op komst

  • 18 december 2020

Bij “Op Wielekes” leen je een kinderfiets. Je betaalt jaarlijks lidgeld van 30 euro en eenmalig een waarborg van 70 euro. Leden hebben altijd toegang tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat.

Is je pagadder het fietsje ontgroeid, dan kunnen jullie het ruilen voor een groter exemplaar. Wil je eens een andere kleur? Ook dan kunnen jullie een andere fiets komen kiezen.

Waarom “Op Wielekes”?

Elke ouder en grootouder weet het wel: om de zoveel tijd hebben kinderen een groeispurt. Het gevolg? Die mooie jas, die voetbalschoenen van nog geen jaar oud én ook die fiets zijn ineens te klein geworden. Kleren en schoenen kopen? Ja, dat doen we makkelijker dan telkens weer een nieuwe fiets.

“Op Wielekes” promoot het delen van kinderfietsen. Het idee? Toegang tot een goede fiets is belangrijker dan het bezit ervan. Het leidt trouwens tot een intensiever gebruik van de fietsen, met een beter onderhoud. Hoe meer kinderen plezier hebben aan een goede fiets, hoe beter!

Het project zorgt er verder voor dat we met z’n allen minder fietsen kopen en dat er minder fietsjes staan weg te roesten in een kelder. Een kleinere afvalberg dus.

Hoe?

Wie zich inschrijft voor het fietsdeelsysteem “Op Wielekes” kan in het depot een degelijke kinderfiets uitkiezen. Je tekent een contract en neemt de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee. Voor elke wissel wordt de fiets in goede staat hersteld, zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Wanneer?

In Destelbergen zal “Op Wielekes” opstarten in de maand maart of april. Het depot zal twee keer per maand open zijn.

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Voor het beheren van het depot zijn we op zoek naar vrijwilligers. We zoeken handige Harry’s, administratieve Alida’s en all-roundende Astrids. Heb je zin om te helpen, maar geen tijd? Geen schrik, het gaat om korte, goed afgebakende taken op je eigen ritme. Je werkt samen met gelijkgestemden en maakt deel uit van een positief initiatief dat tegelijk milieuvriendelijk en sociaal is. Sleutel actief mee aan je leefbare, duurzame en sociale buurt.

Kom vrijblijvend naar de infosessie voor vrijwilligers op woensdag 10 februari 2021 van 14:00 tot 15:00 in het JGC (Koedreef 7). Voor meer info en registratie kan je contact opnemen via duurzaamheid@destelbergen.be.

Wil je een fiets doneren?

Vanaf nu kan je ook je oude fietsjes doneren aan het project. In ruil voor een fiets in relatief goede staat (er mag wat werk aan zijn) krijg je een bon, die goed is voor een jaar lidmaatschap en dat is 30 euro waard. Die kan je zelf gebruiken of als cadeau geven op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.

De opstart van het project “Op Wielekes” wordt mee mogelijk gemaakt door de provincie Oost-Vlaanderen.

Openingsuren en contact

Nu gesloten