Eerste spuitjes in vaccinatiecentrum Wachtebeke

  • 23 februari 2021

Vandaag zijn de eerste vaccins toegediend in het vaccinatiecentrum in Wachtebeke. Dominiek D’haene van de dienst 112 kwam als allereerste aan de beurt.

‘Je voelt er niets van’, stelde Dominiek de pers gerust tijdens de prik. Als zorgverlener keek hij heel hard uit naar dit moment. ‘Dit is een eerste stap om onze activiteit weer op een normale manier te hernemen en ik roep iedereen op om zich te laten vaccineren’, zei Dominiek na afloop. 

Alle inwoners van Destelbergen en Heusden zullen zich kunnen laten vaccineren in de sporthal in het provinciaal domein in Wachtebeke (Sportcentrum Puyenbroeck, Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke).

Eerstelijnszorgverleners zijn aan de beurt

Dominiek maakt deel uit van de 880 eerstelijnsprofessionals die vorige week zijn uitgenodigd door de Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht. Zij krijgen hun eerste spuitje in de vaccinatiecentra in Wachtebeke (voor inwoners van Destelbergen, Laarne, Lochristi en Wachtebeke) en Wetteren (voor inwoners van Melle, Merelbeke, Wetteren en Wichelen).

Over 12 weken staat hun tweede afspraak gepland. Dat is de normale tussentijd voor de twee dosissen van het vaccin van AstraZeneca, waarmee nu gestart wordt. Bij de andere vaccins gelden andere wachttijden tussen beide spuitjes.

Vaccinatie in vier stappen of 45 minuten

Laat je je vaccineren, dan reken je best op 45 minuten voor het volledige proces.

Je bezoek aan het vaccinatiecentrum verloopt in vier stappen.

  • Bij het binnenkomen neemt een steward je koorts. Daarna controleert een onthaalmedewerker je identiteit en afspraak.
  • Dan volgt de medische controle. Je krijgt informatie over het vaccin, de eventuele bijwerkingen en je moet enkele medische vragen beantwoorden.
  • Zijn er geen medische bezwaren, dan word je gevaccineerd.
  • Tot slot moet je nog een kwartiertje wachten onder toezicht van een arts. 

Meer informatie

Openingsuren en contact

Nu gesloten