Dorpsdichter

Dorpsdichter Nicole Ledegen (2020-2022)

Na drie jaar geeft Pieter Viktor Kindt de pen door aan onze nieuwe dorpsdichter Nicole Ledegen. Om jullie een blik te gunnen wie Nicole Ledegen is, stellen we ze graag voor met een interview.

Bouw mee aan een dorpsgedicht

Dorpsdichter Nicole Ledegen wil niet enkel gedichten schrijven voor of over Destelbergen, maar ook mét Destelbergen. Aan de slag gaan met inwoners, organisaties, verenigingen … kan momenteel nog niet rechtstreeks. Nicole roept daarom iedereen op om haar woorden of zinnen te bezorgen waarmee zij aan de slag kan. Actueel of iets wat al langer voor jou betekenisvol is, stuur jouw bijdrage door en bouw mee aan een écht dorpsgedicht.

Verstuur hier jouw bijdrage.

Vorige dorpsdichters

Reglement

Sinds 2009 stelt de gemeenteraad van Destelbergen tweejaarlijks en vanaf 2016 driejaarlijks, een dorpsdichter aan.

De dorpsdichter maakt in die periode minimum twaalf gedichten geïnspireerd door de gemeente Destelbergen. In overleg met de dichter kunnen specifieke opdrachten gegeven worden. Het gemeentebestuur geeft de nodige aandacht aan de aanstelling van de nieuwe dorpsdichter, de gedichten en de titel van dorpsdichter in het algemeen door middel van publicaties in het gemeentelijk informatieblad, de gemeentelijke website en diverse acties en activiteiten. Ook zullen de gedichten van de dorpsdichter al dan niet tijdelijk een plaats krijgen op het grondgebied van Destelbergen. Minstens één keer per jaar zal de dorpsdichter de mogelijkheid krijgen om op een activiteit georganiseerd door het gemeentebestuur zijn of haar gedichten voor te (laten) dragen.

Iedereen kan zich kandidaat stellen voor de titel van dorpsdichter ongeacht geslacht, leeftijd, woonplaats of nationaliteit, met uitzondering van juryleden en hun familieleden. De aanstelling gebeurt op voordracht van een jury die de inzendingen anoniem beoordelen, zoals voorgeschreven in het reglement.