#DestelbergenHeusdenhelpt

Draag zorg voor elkaar met burenkaartje

In deze crisistijd willen we als lokaal bestuur de klemtoon leggen op solidariteit en hulp. Daarom lanceren we een warm en verbindend initiatief: #DestelbergenHeusdenhelpt. 

Draag zorg voor elkaar met ons burenkaartje. Daarmee kan je een buur of persoon die bijstand nodig heeft je hulp aanbieden. Dat doe je door de ingevulde postkaart in zijn/haar brievenbus te stoppen. 

Elk gezin heeft zo'n kaartje ontvangen in zijn brievenbus. Wil je extra kaartjes? Dan kan je die hiernaast downloaden. Of je kan ze bijbestellen via 09 218 72 00.

Maak een mondmasker en help onze zorgverleners

Onze zorgverleners hebben jou nodig. Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben ze nood aan mondmaskers. Toon jouw goed hart en maak zelf mondmaskers. Op maakjemondmasker.be vind je het correcte patroon en een handleiding. Deze zijn door de FOD Volksgezondheid aanbevolen en goedgekeurd. 

Je kan jouw handgemaakte mondmaskers elke werkdag binnenbrengen tussen 09:00 en 10:00 in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum (JGC) (Koedreef 7).

Online initiatieven

Hier vind je alvast verschillende Facebookgroepen waar ook hartverwarmende initiatieven staan:

Vrijwilligersverzekering

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens deze coronacrisis. Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.
 
Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Dit wordt nu ook mogelijk voor individuele burgers. Ook zij kunnen een aanvraag doen via het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Mensen kunnen zich verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens vrijwilligerswerk.

Openingsuren en contact

Nu gesloten
Burenkaartje cover