Destelbergen beweegt op verwijzing

  • 6 oktober 2020

Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ laat huisartsen toe om inwoners van Destelbergen met een gezondheidsrisico door te verwijzen naar een ‘Bewegen Op Verwijzing-coach'. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.  

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig en brengt de dag al zittend door; dat is niet goed voor onze gezondheid. Voldoende beweging en minder zitten, kan heel wat aandoeningen voorkomen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, longaandoeningen, …  

Wil je meer bewegen? Vraag ernaar bij je huisarts 

Je huisarts verwijst je door naar een ‘Bewegen Op Verwijzing-coach' in je buurt. Die professionele coach helpt je om gezond te bewegen. Samen maken jullie een persoonlijk beweegplan. Zo zet je de eerste noodzakelijke stap naar meer beweging.  

De Vlaamse overheid betaalt het grootste deel van de consultaties bij de coach. Dat betekent dat je zelf maar 5 euro per kwartier hoeft te betalen. In Destelbergen is bovendien het eerste gesprek voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming volledig gratis. Voor een volgend gesprek betalen ze 1 euro per 15 minuten. 

Sommige mutualiteiten betalen een deel van de coaching terug.  

Krijg ik tijdens de coronamaatregelen begeleiding door een Bewegen Op Verwijzing-coach? 

Jazeker. De Bewegen Op Verwijzing-coach zal samen met jou een beweegplan op maat opstellen, zodat jij meer kan bewegen, op je eigen tempo. Resultaat? Een actiever leven én je voelt je beter in je vel. Natuurlijk zal de coach maximaal rekening houden met de regels rond hygiëne en sociaal contact in tijden van corona. Normaal vinden de gesprekken face to face plaats, maar de begeleiding kan ook gebeuren via de telefoon of via videobellen. Coaching vanop afstand: het kan. 

Op de website van www.bewegenopverwijzing.be vind je alle info betreffende een beweegplan, begeleiding, kostprijs van de coach, te verwachten effecten en vooral ervaringen van mensen terug.  

In Destelbergen kun je hiervoor terecht bij de Bewegen Op Verwijzing-coach Tom Vlerick.  

Meer informatie?  

Meer informatie over dit project vind je op www.bewegenopverwijzing.be of vraag er naar bij jouw huisarts.

Openingsuren en contact

Nu gesloten