De gemeente Destelbergen steunt het bevolkingsonderzoek borstkanker

  • 4 oktober 2019

Het gemeentebestuur van Destelbergen steunt samen met de lokale lingeriewinkels het bevolkingsonderzoek borstkanker. Je kan tijdens de maand oktober een lintje kopen voor één euro. De volledige opbrengst gaat naar Think Pink vzw.

Elk jaar staat de maand oktober in het teken van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Deze mammografie kan vroegtijdige afwijkingen in je borsten opsporen, lang voordat je zelf iets opmerkt.

Het gemeentebestuur van Destelbergen wil samen met de plaatselijke lingeriezaken hun steentje bijdragen aan het blijvend inzetten op preventie, want het tijdig opsporen van borstkanker is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, worden verwikkelingen of een zwaardere behandeling vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Koop een lintje

Op zaterdag 5 oktober, Dag van de Klant, zal burgemeester Elsie Sierens samen met schepen van Lokale Economie Wim Raman en schepen van Welzijn en Gezondheid Eva Rombaut lintjes bezorgen aan de lokale lingeriewinkels.

Je kan een lintje kopen voor één euro gedurende de volledige maand oktober. Lingeriewinkels die deelnemen aan deze actie zijn: Fraai (Dendermondesteenweg 436), Vijgeblad (Dendermondesteenweg 488), Lin’s Lingerie (Tramstraat 48) en Lingerie Fee (Laarnebaan 2). Deze lingeriezaken maken ook aangepaste bh’s voor vrouwen die borstkanker hebben gehad.

Ook aan het onthaal van het gemeentehuis kan je een lintje kopen.

De opbrengst wordt in november geschonken aan Think Pink vzw. Dit is een organisatie die o.a. sterk inzet op het tijdig opsporen van borstkanker.

Destelbergen 'Gezonde gemeente'

Met deze actie zet het gemeentebestuur alweer een stap in de goede richting onder het label ‘Gezonde gemeente’. Met dit label engageert het gemeentebestuur zich om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer stimuleert om gezond te leven.

Nu gesloten