Composteren

Een groot deel van je huishoudelijk afval, met name groente-, fruit- en tuinafval, kan je thuis zelf verwerken tot compost. Hierdoor halveer je niet alleen de inhoud van je GFT-container, maar bekom je ook een bodemverbeteraar voor je tuin.

Thuis composteren kan op verschillende manieren

Compostvat

Dit is een compacte oplossing voor mensen die beschikken over een kleine tuin (ca 250 m²). Inwoners van Destelbergen kunnen een gratis compostvat aanvragen via het onthaal in het gemeentehuis. Een tweede vat is te koop voor 30 euro.

Om het composteringsproces in je compostvat vlot te laten verlopen, dien je tijdig te beluchten. Dit kan je doen door gebruik te maken van een beluchtingspook. Een pook kost 6 euro en bestel je samen met het compostvat.

Voor het aanvragen van een compostvat heb je je identiteitskaart nodig. De compostvat kan thuis geleverd worden, mits een vergoeding van 5 euro.

Compostbak

Een compostbak is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte aan gazon, struiken en eventueel een moestuin. Inwoners van Destelbergen kunnen een compostbak kopen aan het onthaal in het gemeentehuis. De normale verkoopprijs bedraagt 65 euro. Is het je eerste composteersysteem? Dan legt de gemeente Destelbergen 30 euro bij en betaal je slechts 35 euro.

Met één bak kan je al heel wat groenresten verwerken. Heb je méér materiaal? Dan kan je meerdere compostbakken aan elkaar vastmaken door middel van aanbouwmodules (44 euro).

Voor het aanvragen van een compostvat heb je je identiteitskaart nodig. De compostbak kan thuis geleverd worden, mits een vergoeding van 5 euro.

Composthoop

Dit is geschikt voor een grote tuin met veel bomen, struiken, een grasveld of een behoorlijke moestuin.

 

Openingsuren en contact

Nu gesloten