Carpoolparking langs N445

De gloednieuwe carpoolparking geeft plaats aan 161 wagens, waaronder 6 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er is een afgesloten parking voor 12 vrachtwagens. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische wagens en een overdekte fietsenstalling. Voor de goede afwatering is er een bufferbekken.

Carpoolen, een must

Met de nieuwe carpoolparking werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met het gemeentebestuur van Destelbergen de onveilige situatie van wild geparkeerde auto’s op en langs de N445 weg. Het agentschap wil zo gemeenschappelijk vervoer blijven bevorderen met carpoolparkings en P&R's. AWV zet ook zo concrete stappen om de verkeersdruk op de Vlaamse wegen te verminderen.

Parking voor vrachtwagens

Op de carpoolparking is er een afgesloten parking voorzien voor vrachtwagens. Om gebruik te kunnen maken van deze parking moet je een badge aanvragen bij de dienst Mobiliteit. Met de badge kan je de slagbomen openen van de vrachtwagenparking. Het verdere gebruik van de parking is gratis.

Voorwaarden

  • De badge is enkel aan te vragen door vrachtwagenbestuurders die inwoner zijn van de gemeente Destelbergen en in het bezit zijn van minimum een rijbewijs C. 
  • Per vrachtwagenbestuurder kan er één badge aangevraagd worden. 
  • Je kan enkel een badge aanvragen voor vrachtwagens die een maximum toelaatbare massa hebben hoger dan 7,5 ton.

Waarborg

Bij het aanvragen van de badge wordt er een waarborg gevraagd van 100 euro.

Hoe vraag je de badge aan?

Het ingevuld aanvraagformulier dien je in bij het onthaal van het gemeentehuis, via mail mobiliteit@destelbergen.be of via post t.a.v. dienst Mobiliteit (Dendermondesteenweg 430, 9070 Destelbergen)

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst Mobiliteit.

 

Openingsuren en contact

Nu gesloten