Afvalophaling

IVAGO haalt zes afvalsoorten op aan huis: restafval, PMD, GFT, papier/karton, glas en grofvuil.

Restafval & GFT

Restafval en GFT worden ingezameld in grijze en groene containers. Die zijn voorzien van een elektronische gegevensdrager. Bij elke lediging wordt de container gewogen en het gemiddelde berekend. Hierna wordt de lege container opnieuw enkele keren gewogen en het gemiddelde bepaald. Het verschil is het gewicht dat wordt aangerekend. Het systeem weegt tot op een halve kilogram nauwkeurig.

Elk huisgezin beschikt over zowel een groene als een grijze huisvuilcontainer met een inhoud van 120 liter. Indien je dit wenst, kan je een container aanvragen van 240 liter bij IVAGO (info@ivago.be of 09 240 81 11).

Vanaf 1 februari 2020 veranderen de afvaltarieven voor restafval en GFT. Voortaan rekent IVAGO een kleine kost aan telkens wanneer je je container aanbiedt. Daarnaast betaal je ook per kilogram afval.

Voortaan gelden vaste en ronde drempelbedragen als voorschot. Zodra je saldo lager is dan het drempelbedrag stuurt IVAGO een aanrekening voor een bedrag dat overeenstemt met vijf keer het drempelbedrag.

Heb je liever niet dat een voorbijganger nog wat in je grijze of groene container stopt? Dan kan je bij IVAGO een afvalcontainer met slot kopen. Dit kost 25 euro. Een slot aanvragen doe je bij IVAGO (info@ivago.be of 09 240 81 11).

PMD

PMD wordt aangeboden in blauwe PMD-zakken. Deze blauwe zakken kan je kopen bij grootwarenhuizen en aan het onthaal in het gemeentehuis (6 euro voor een rol van 20 zakken).

PMD staat voor Plastic verpakkingen van alle huishoudelijke plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons.

Opgelet, je kan niet meer terecht op de IVAGO-recyclageparken met je PMD. Je geeft PMD altijd mee met de huis-aan-huisinzameling.

Grofvuil

Grofvuil wordt opgehaald op aanvraag. De exacte datum kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data op de ophaalkalender.

Opgelet, de ophaling van grof huisvuil is niet meer gratis. De Vlaamse wetgeving verbiedt dat brandbaar grofvuil nog langer gratis wordt ingezameld en verplicht de gemeenten en intercommunales om het principe ‘de vervuiler betaalt’ toe te passen. Meer informatie over de ophaling van grofvuil kan je hier lezen.

Textielcontainer

Tweemaal per jaar plaatst de Kringwinkel een textielcontainer in jouw buurt. Nog draagbare kledingstukken kan je gratis in deze container gooien. De bruikbare kledij verpak je in een plastic zak.

Je kan textiel en andere kleine herbruikbare spullen ook brengen naar de Kringwinkel Open Plaats.

Openingsuren en contact

Nu open
09:00 - 12:30
Enkel op afspraak